BOGATI DA' NASOI

La Grecu – o mizerie care ridica vile

Daca cititi acest text si ati mancat vreodata ceva de “La Grecu”, inseamna ca puteti juca si la loto: aveti noroc. Celebra firma de fast-food din Braila nu este altceva decat o mizerie cu pretentii. N-o spun viespile din cuib, ci angajati ai Directiei Sanitar-Veterinare, care au constatat grozavia, dar nu au avut, asa ca noi, ac de cojocul “celebrului” brand din motive lense de inteles: multitudinea de pile si relatii pe care patronii mizeriei o au. Cum? De ce?

Daca de barbatul din imagine nu a auzit nici dracu, trebuie sa stiti ca el este barbatul oficial al madamei din poza: Athena Bondoc. Duduia este fosta ziarizda la defunctul cotidian local “Libertatea” (fostul “Inainte”), unde o facea pe fotoreportera si unde o facea in toate pozitiile cu mentorii ei. Apoi a trecut cu arme si bagaje, adica cu curul pus la bataie la defuncta subredactie Galati-Braila a PROTV, adevarata rampa de lansare in lumea favorurilor si a banilor. Ajunsa aici, “bondoaca” a trecut la vanzarea de pufuleti la “angrou” si la lins toate cururile care-i ieseau in cale. Nu, nu degeaba. Un exemplu “minor”: Tataia Lungu, fost primsecretar PCR si fost primar al Brailei, si fost om, ca a crapat dracului, a cadorisit-o pe domnita proteveului cu un teren pe strada Eroilor, unde a rasarit o vila uriasa. De unde bani? Cum, de unde?

Fata cu nume de capitala de tara, ea insasi capitala multor organe, s-a desfasurat in oras cu “La Grecu”, de unde banii au curs si curg. N-ar fi nimic special, ca doar n-o fi vreun “mec” sau “chiefsi”, dar i-a intrecut pe aia la mizeriile vandute. Lumea a cam reclamat ca dadea cacarea peste tine cand haleai din mana ei, si s-a si confirmat ca asa e de catre inspectorii DSV, insa ordinul a fost, este si va ramane ca la treaba asta se pune capac. Tot ce pot face amaratii aia care accepta sa se imbolnaveasca oameni ca sa isi ia ei salariu, este sa-si anunte si ei cunoscutii si rudele ca e de cacat sa mananci de “La Grecu”, mai ales ca mancarea e facuta intr-o maghernita de pe Bulevardul Sulina, vis-a-vis de benzinaria de la Gradina Publica, si de acolo carata la dughenele din oras.

Viespile asteapta cu nerabdare sa vedem daca DSV va ridica obrocul de pe oala cu cacat de “La Grecu”, ca sa vada si brailenii ce le da grecoaica rea de musca sa manance!